Khamis, 9 Ogos 2012

Umangai....Harga rumah kat Telok Melambung!

Aduss!..Mengeluh aku bila tengok iklan rumah kat bawah ini..Rumah teres biasa jer..takdelah luas dan besar sangat...standard rumah teres setingkat. Aku syak luas 20' X 72' tu hanya luas lot tanah, bukan keluasan binaan rumah..kalau nak besar, tambah sendiri ler kat tanah belakang rumah ..duit lagi! Jangan tertipu dengan bilangan 4 bilik ..kalau setakat 10' X10' itu standard rumah kos rendah.Layout atau Floor design pun jenis 'short gun' kata mat salleh..buka pintu depan dah nampak pintu belakang...hehehe...Kalau aku,tak nak aku beli rumah camni. Baik beli atas tangan orang rumah kos rendah kat Jalan Mengkuang, taman yang sama..dah siap tambah sampai ke parit belakang lagi...paling lebih pun RM100k..itu pun finishing dia marble atau tiles, bukan cement rendering! Aku rasa Taukeh Cina developer ni cuba speculate market...ya lah untung sabut timbul...kononnya Telok dah sampai  tahap bandar satelit untuk Klang, macam Bukit Tinggi.


Aku cuba buat perbandingan dengan rumah aku kat Seremban Jaya ini, Jarak dari bandar Seremban lebih kurang 8km...lagi dekat  jaraknya antara Telok ke Klang. Teres dua tingkat, 4 bilik 3 bilik air, keluasan binaan 2080 kaki persegi..saiz tanah/lot 22' X70' harga SAMA dengan rumah teres setingkat kat Telok tu. Bukan aku nak menunjuk-nunjuk tapi aku rasa berbaloi beli kat sini...Pasal itu ramai orang KL cari dan beli rumah kat Seremban PLUS kat sini pakai batu bata bakar bukan batu pasir! Korang pikirlah sendiri






Rabu, 8 Ogos 2012

Samseng Jenjarom bunuh orang kat Telok (sorry in English)


Suspect who escaped from lock-up seven years ago charged with murder

By NURBAITI HAMDAN
nurbaiti@thestar.com.my


BANTING: The Sijangkang murder case suspect who escaped from a police lock-up seven years ago was charged at the Telok Datok magistrate’s court with the murder of an 18-year-old girl.
Kher Tian Hock, 37, appeared before registrar Rozaidi Yaacob yesterday. However, no plea was recorded.
The unemployed man from Sungai Jarum was accused of murdering See Sheau Fang in a house at Jalan Wira 24, Taman Perwira Sijangkang in Telok Panglima Garang between 9.30am and 5.30pm on Feb 28, 2004.
No escape this time: Fugitive Kher being escorted to the Telok Datok magistrate’s court in Kuala Langat yesterday by two police officers.
He faces the mandatory death sentence, if convicted, under Section 302 of the Penal Code.
Kher, who was unrepresented, appeared dishevelled in an orange lock-up uniform when he was brought to court.
He was also slapped with another charge of escaping from police custody at the Tanjung Sepat lock-up between 6.30am and 7.30am on March 13, 2004.
He was charged under Section 224 of the Penal Code and faces a maximum two years’ jail if convicted.
Prosecuting officer C/Insp Ridhuan Abdullah did not offer bail.
The case is fixed for mention on Nov 8.
It was reported that Kher fled the country after escaping from the lock-up by climbing through the ceiling of a toilet.
He was one of five suspects involved in the murder of See, whose body was buried in front of a house.
The body was wrapped in a blanket and stashed into a black garbage bag.
The fugitive returned to the country using a fake identity and tried to pass off as an illegal immigrant. He was arrested in Masai, Johor on Oct 5 after he sped off in a friend’s car.
He had earlier told his friend, a 69-year-old hotel managing director, that he wanted to borrow her Honda Crossroads to send a friend to a clinic and would return the vehicle in an hour. But when he did not keep his promise, the friend lodged a police report.

Perubahan Fizikal dan Hidrologi TPG

Assalamualaikum semua. Aku minta maaf kerana dah berbulan tak menulis apa-apa dalam blog ini. Mesti korang rindu pakcik kan,kan,kan. Bukan...